IRLAND, Valborg!

Nu har jag precis kommit ut från duschen, tog en riktigt lång dusch! Kände att jag behövde de, skönt med en varm dusch när man har gått runt i lite halvblöta kläder nästan hela dagen. Det blir så när man ska ge kalvar hit och dit och tvätta spannar hit och dit.

Idag gick jag upp vid halv 8 tiden, efter lite frukost så hjälptes jag och Paddy åt med att ta bort ett däck på traktorn som hade fått punka igårkväll. Det var rätt bråttom med att få däcket fixat eftersom det skulle komma en kille idag och spruta ogräs idag med traktorn så paddy tog däcket och körde iväg det till en verkstad medans jag gav alla kalvar mjölk. Vid 11 tiden var det dags för te och efter det så satte det riktiga jobbet igång! Jag och Mathew fick i uppgift att mocka ut en ströbädd för hand, har nog aldrig sett en sån hög ströbädd och så packad! Men vi gav inte upp och efter två fyllda traktossläpp var vi klara! Då firade vi med glass, mums mums! Mathew var nog mest glad att vi var klara eftersom han fick göra det jobbigaste, hihi.

Efter den jobbiga utmockningen så gjorde vi något kul, ja eller jag tyckte det var kul i allafall! Vi flyttade korna från en hage hem till gården och det var riktigt långt så vi fick gå genom hela byn och stänga grindar och sånt. En rolig sak är att alla hus har en grind in till huset. Det kändes som att det var för att korna brukar bli flyttade på detta vis och med grindarnas hjälp så går korna ej in på deras trädgårdar. Kändes dock lite dumt att cykla runt i byn och stänga deras grindar, haha, men det funkade! Vi tog hem korna till gården för att dom skulle bli vaccinerade och snart kalva så efter att vi hade fått hem dom så hjälptes jag och Eugene åt med att vaccinera korna.

Ja, sen har jag gjort lite andra små saker också. På kvällen så mjölkade jag och Mathew i alla fall och det gick bra även om många av korna verkligen inte gillar när man sätter på maskinerna. Dom sparkar som satan endel! Men ett rep gör susen!

Nu resten av kvällen ska jag titta på film och sova, är helt slut! Plus att imorgon ska jag upp en timma tidigare än vanligt för vi ska vara i Limerick vid 12 tiden för imorgon är det Limericks maratonet som Mathew ska vara med i.
Så innan 11 tiden så ska allt vara klart på gården för att vi ska kunna ge oss av så därför upp en timme tidigare!

Hoppas alla där hemma i Sverige har en riktigt bra Valborg! Don't drink to much ;)


Däckbyte på lille traktorn!


Nästan ett fullt lass med halm!


En glad Mathew!
-finalmente è fatta!


Ko vallning genom byn!


Såhär såg det ut när vi vaccinerade korna, dom stod på ett led, Rätt smart tycker jag!

maatildadahl-Om kossornas festdag och mjölkpigans vardag

Matilda, det är jag. Jag är 20 år och är bosatt i Småland i ett rött hus med vita knutar tillsammans med min sambo. Jobbar som mjölkpiga på en mjölkgård. Har funnit ett intresse för får/nötvallning och skaffat mig en bordercollie. Här kommer ni få läsa om mina framtida drömmar, vallning, träning, tunga tider och underbara tider!

RSS 2.0