IRLAND, Valborg!

Nu har jag precis kommit ut från duschen, tog en riktigt lång dusch! Kände att jag behövde de, skönt med en varm dusch när man har gått runt i lite halvblöta kläder nästan hela dagen. Det blir så när man ska ge kalvar hit och dit och tvätta spannar hit och dit.

Idag gick jag upp vid halv 8 tiden, efter lite frukost så hjälptes jag och Paddy åt med att ta bort ett däck på traktorn som hade fått punka igårkväll. Det var rätt bråttom med att få däcket fixat eftersom det skulle komma en kille idag och spruta ogräs idag med traktorn så paddy tog däcket och körde iväg det till en verkstad medans jag gav alla kalvar mjölk. Vid 11 tiden var det dags för te och efter det så satte det riktiga jobbet igång! Jag och Mathew fick i uppgift att mocka ut en ströbädd för hand, har nog aldrig sett en sån hög ströbädd och så packad! Men vi gav inte upp och efter två fyllda traktossläpp var vi klara! Då firade vi med glass, mums mums! Mathew var nog mest glad att vi var klara eftersom han fick göra det jobbigaste, hihi.

Efter den jobbiga utmockningen så gjorde vi något kul, ja eller jag tyckte det var kul i allafall! Vi flyttade korna från en hage hem till gården och det var riktigt långt så vi fick gå genom hela byn och stänga grindar och sånt. En rolig sak är att alla hus har en grind in till huset. Det kändes som att det var för att korna brukar bli flyttade på detta vis och med grindarnas hjälp så går korna ej in på deras trädgårdar. Kändes dock lite dumt att cykla runt i byn och stänga deras grindar, haha, men det funkade! Vi tog hem korna till gården för att dom skulle bli vaccinerade och snart kalva så efter att vi hade fått hem dom så hjälptes jag och Eugene åt med att vaccinera korna.

Ja, sen har jag gjort lite andra små saker också. På kvällen så mjölkade jag och Mathew i alla fall och det gick bra även om många av korna verkligen inte gillar när man sätter på maskinerna. Dom sparkar som satan endel! Men ett rep gör susen!

Nu resten av kvällen ska jag titta på film och sova, är helt slut! Plus att imorgon ska jag upp en timma tidigare än vanligt för vi ska vara i Limerick vid 12 tiden för imorgon är det Limericks maratonet som Mathew ska vara med i.
Så innan 11 tiden så ska allt vara klart på gården för att vi ska kunna ge oss av så därför upp en timme tidigare!

Hoppas alla där hemma i Sverige har en riktigt bra Valborg! Don't drink to much ;)


Däckbyte på lille traktorn!


Nästan ett fullt lass med halm!


En glad Mathew!
-finalmente è fatta!


Ko vallning genom byn!


Såhär såg det ut när vi vaccinerade korna, dom stod på ett led, Rätt smart tycker jag!

IRLAND, watch out for the car!!!!

Ja, "watch out for the car" var precis vad jag och Mathew skrek när vi såg krocken i ögonen. Har nog aldrig i hela mitt liv varit så nära att krocka med någon, hann tänka en jäkla massa innan bilen svängde av någon cm innan oss.
Det var så att vi hade hämtat Mathews spring nr på en hotel i Limerick (Han ska springa något limerick maraton?) sen när vi skulle ta oss ut på den stora vägen så kom det en jäkla massa bilar så Paddy som körde bilen väntade och väntade och till slut så hittade han en lucka för en bil från höger skulle svänga vänster, eller ja den blinkade vänster i allafall.. Men precis innan den egentligen skulle svänga vänster tyckte både jag och mathew att bilen från höger körde extremt fort och vi var redan mer än halvvägs ute på vägen så då skrek båda "
watch out for the car!!!" Paddy tvärnittade och precis någon cm från våran bil så tvärnitar bilen från höger och gör en liten sväng. Hade han inte gjort detta hade han kört rakt in i sidan på oss i en hastighet på 50km. Vi var alla rätt omtumlade efter detta och jag kan ju säga att bilfärden hem inte var rolig precis..Jo i alla fall idag så fick jag en sovmorgon till klockan 11 för att kunna piggna till lite, hade fått mer ledigt om jag velat men jag kände att med några ipren i kroppen så klarade jag av att gå ut och göra lite, skit tråkigt att bara ligga i sängen.. Så runt halv 12 tiden bar det av till en annan bonde som har köttdjur och hämta en sprutare, dom var jätte trevliga och kvinnan i huset visade mig sina ankor och åsnor! Vi var väl där i 2 timmar ungefär, det krabbade lite med sprutaren nämligen. Sedan efter det gick jag in för att göra lite mat och sedan efter maten blev jag trädgårsskötare, slängde några gamla blommor. Efter trädgårdsarbetet så åkte jag och Paddy till en affär, ungefär som en järnhandel. Vi vägen dit så åkte Nicole med till något ställe, det är Eugenes dotter som är 16 år. Hon var riktigt trevlig och hade varit i stockholm 2 gånger berättade hon.
När vi kom tillbaka till gården så var det dags att ge kalvarna, idag hade jag hela ansvaret om kalvarna, det var roligt. Lite roligare när man får göra saker på egen hand. Efter att ha gett alla kalvar mjölk så var det in snabbt och ta en snabbdusch för vi skulle till Limerick och hämta Mathews spring nr som sagt! I Limerick hann vi också åka till ett stort shoppingcenter, det hade öppet ända tills 9! så där gick vi och strossade runt. Eller Paddy handlade mat och jag och Mathew satt och kollade på folk. Vi börjar komma riktigt bra överens!
Det är ungefär det jag har hunnit med idag, det var varit en rätt lugn dag idag och riktigt varmt så man har inte riktigt orkat göra något ansträngande! Men det var riktigt kul att se hur Limerick är på kvällstid, för vi körde runt och kollade lite nämligen. Kanske att man skulle prata med någon annan som är i närheten och fråga om vi skulle ses där någon kväll?

Jo , jag har ju kollat lite på det engelska bröllopet på Tv också. Åh så fin klänning hon hade på sig !!

Nu ska jag sova, jag väntar på ett samtal som aldrig verkar vilja komma....


På gården som vi hälsade på idag.


Fastnade för den här söte kalven något enormt!


sprutaren som vi hämtade!


En glad men lite hängig Matilda!


"Järnhandlen"


Puuh, vem var det som egentligen sa att vi skulle ha regnkläder med oss?

IRLAND, sjuk...

Idag är jag sjuk, eller var sjuk igår med men idag är jag riktigt sjuk..
Gick upp vid halv 8 för att mjölka och sen efter att jag hade mjölkat och gett lite kalvar mat så tyckte Paddy (farfarn) att jag skulle gå in och sova lite, ta ledigt. Han förstod på mig att jag verkligen inte var riktigt kry. Så han berättade för mig att det var lugnt idag så det gjorde ingenting om jag gick upp och la mig. Så nu är jag här uppe i mitt rum, ska titta på film och sova!
Så jäkla tråkigt att jag mår såhär, vill verkligen inte ligga inne i en säng och vara sjuk när jag är på irland. Får hoppas jag mår bättre imorgon, mår jag sämre vet jag inte riktigt vad jag gör? Känns ju dumt att komma hit och vara här i 3 dagar och sen bli sjuk, dom tror säkert jag är jätte klen..

Nej, nu ska jag sova. Vill bli frisk!!


Bild från mjölkningen idag på morgonen.


Väldigt glad just nu att jag tog med mig dessa två skönheter!

maatildadahl-Om kossornas festdag och mjölkpigans vardag

Matilda, det är jag. Jag är 20 år och är bosatt i Småland i ett rött hus med vita knutar tillsammans med min sambo. Jobbar som mjölkpiga på en mjölkgård. Har funnit ett intresse för får/nötvallning och skaffat mig en bordercollie. Här kommer ni få läsa om mina framtida drömmar, vallning, träning, tunga tider och underbara tider!

RSS 2.0