IRLAND, goodbye

Ja, nu har jag precis varit nere och sagt hej då till Mary (farmorn i huset). Hon sa så himla fina ord så jag kunde knappt hålla tårarna inne. Kommer verkligen sakna dessa människor, för dom har verkligen varit helt underbara! Speciellt Mary som har varit som en liten extra mamma och alltid kallat mig -Darling! och hjälpt mig med tvättning och ja, som en liten extra mamma.
Hon gav mig även ett födelsedags kort och en parfym. När jag öppnade kortet så såg jag att Paddy, Mary, Mathew, Grannarna och Eugenes familj hade skrivit massa grattis och fina ord. Mathew hade skrivit en lång rad på italienska så måste kolla upp var de stod, men fy fasen vad glad jag blev.
Imorgon ska jag säga Hej då till Paddy och Mathew, de kommer också bli jobbigt.

Jo, vi tog kort också ute idag vid fontänen allihopa. Eugene skulle mejla korten till mig sen.

Förutom att jag har sagt hej då så har jag såklart jobbat.
Det började med dom vanliga rutinerna, sedan ge avmaskning till 29 kalvar. Det var ingen lätt match de. Vi jagade runt dom hit och dit. Sedan fick jag i uppgift att städa ur Paddys bil, det tog mig i princip hela eftermiddagen. Men fasen vilken skillnad de blev. Paddy sa när han såg den -åh, i have got a new car!
Så de kändes ju skönt att höra att han var nöjd efter allt slit!
Mjölking på kvällen också, sista mjölkningen här.

Sedan så har jag tvättat under hela dagen också för jag vill ju inte ha illaluktande kläder i min resväska så tvättmaskinen och torktumlaren har gått hela dagen idag!
Nu har jag packat klart allt, fick ner allt till slut. Vet dock inte hur jag ska få ner saker som jag köper i dublin typ? Men de ska nog lösa sig!

Imorgon bär de av till Limerick tidigt för att ta bussen till Dublin och sedan till Eve i Newbridge. Är lite nervös för drottningen från England är ju här på Irland nu och imorgon skulle hon till Dublin och då kommer massa gator att vara avstängda och massa poliser så bussarna kanske inte går som dom ska?! Men folk är så trevliga här så någon ska nog kunna hjälpa mig!


Avmaskning av dom 29 kalvarna.


En ny städad bil!


Mat efter kvällsmjölket!


Jag och paddy i köket!


Jag och Mathew!

IRLAND, tourist

Hej!

Dagen började med dom vanliga rutinerna, idag kände jag mig på topp när jag gick upp. Har gärna legat och snoozat 5 minuter dom senaste dagarna, men idag flög jag upp! De kan nog berått på att jag visste att vi senare unden dagen skulle på lite turist ställen.
I vilket fall som helst efter att allt var klart här på gården runt 12 tiden så åkte åkte jag, Mathew och Paddy mot Cliffs of mohe. Vädret var väl inte det bästa idag men de regnade inte och i vilket fall som helst så var det riktigt mycket folk där även om de blåste som tusan.
Cliffs of mohe var riktigt vackert!

Efter att vi hade gått runt och tittat lite där så åkte vi vidare till doolins cave. WOW säger jag bara! Mathew och jag fick en privat guidening nere i grottan och shit va coolt de var. Vi gick i smala gångar, hade hjälmar på huvudet, ja det var riktigt ballt!

Vi var inte hemma fören halv 9, vi åkte runt i bilen och kollade på massa saker också. Så nu har jag fått se lite av Irland också och det känns verkligen jätte bra! Känner att jag kan lämna gården på onsdag utan någon ångest att jag inte gjorde de och de.
Så idag har det inte varit så mycket jobb, vi gjorde bara rutinerna på morgonen och sen på kvällen så skötte Eugene allt.

Satt nere i köket nyss med Paddy och bytte E-mail adress och sånt. Han ska skriva omdömet om mig ikväll, åh så kul det ska bli att läsa det!
Imorgon är min sista dag här på gården, shit..


Cliffs of mohe!


Paddy och Mathew vid cliffs of mohe.


i Doolins cave!


Doolins cave!


Små små gångar nere i grottan. Inte kunde ens jag gå raklång!

IRLAND, äntligen popcorn!

Lördag, lördag!

Vaknade upp och började dagen med lite frukost och sedan så var det dags för mjölkning. Mjölket gick bra, hittade 2 mastit kor så fick lära mig hur man behandlar mastis.
Efter dom vardagliga rutinerna så körde jag och Mathew till Eugene för att klippa klart hans gräsmatta som vi inte hann klippa klart för någon dag sedan. Mathew körde gräsklipparen och jag körde röjsågen. vi var klara efter 2 timmar ungefär, haha men vi stressade ju inte precis kan man säga..

Efter middagen så kom jag med ett förslag till Paddy om att jag skulle städa upp lite i kalvhuset, det var mycket positivt så jag började med städningen på en gång!
Tog nog runt 2 timmar att städa upp, sopa, slänga och lägga upp sakerna lite fint. Det värsta var när jag precis var klar med min sortering så kommer Eugene och vill spara massa onödiga saker? åh, då blev jag lite irriterad. Jag menar vad ska ha en gammal skåpdörr till? men aja, tryckte in sakerna han ville ha kvar i ett litet hörn så de funkade.
Under städningen så tror jag att jag träffade på runt 5 möss, inte mysigt.
Blev i vilket fall som helst mycket nöjd med resultatet, hoppas verkligen att det håller sig hyfsat rent och fint ett tag nu. Tvivlar dock på de!

När jag var klar med städningen så var det mjölkningsdags igen!
Jag och Mathew skyndade på och var inne runt 7 tiden. Eurovision song contest började ju vid 8.
Så nu sitter vi här i Tv rummet och kollar eurovision, har äntligen fått lite popcorn i magen också! Inte ätit onyttigt på 3 veckor så popcorn var riktigt gott!
Nu ska jag fortsätta att kolla på Tv och göra mer popcorn!!!


Kalvarna ute på fältet!


Mathew klipper gräset.


Före städningen i kalvhuset.


Före städningen i kalvhuset.


Resultatet efter städningen!


Resultatet efter städningen, hittade en liten matta som bara låg där?


Just nu, Eurovision och popcorn!


Mathew.

maatildadahl-Om kossornas festdag och mjölkpigans vardag

Matilda, det är jag. Jag är 20 år och är bosatt i Småland i ett rött hus med vita knutar tillsammans med min sambo. Jobbar som mjölkpiga på en mjölkgård. Har funnit ett intresse för får/nötvallning och skaffat mig en bordercollie. Här kommer ni få läsa om mina framtida drömmar, vallning, träning, tunga tider och underbara tider!

RSS 2.0