gult och Julrent

Dagen har beståt utav tvättning och mjölkning!  Tog en 20 minuters vilopaus innan mjölket på eftermiddagen, den var tänkt att bara bli 5 minuter men Ritcha och jag slumrade till lite väl länge men sen var vi på hugget till mjölket!
 
Så nu är de så julrent och ljust i ladugården, tog väggar och lampor i dem fyra mjölkgrupperna och mittengången och fasen vad skillnad lite tvättning kan göra! Nu får vi hoppas att damerna kan hålla de hyfsat rent!
Imorgon har jag sovmorgon! Imorgon kommer även seminören och dräktighetsundersöker, spännande!
 
Damerna är ju duktiga på att skita ner så innan jag tvättade så var de gula fullt med skit men titta så gult och snyggt de är!
Har även kommit fram till att färgen gul verkligen gör så att ladugården lyser upp lite extra!
 

Årets provmjölkning !

74 mjölkande och nu är årets provmjölkning över. Eller ja imorgon ska jag bara skriva upp på papper vad varje ko mjölkar men de är ingenting om man jämför arbetet som är när man även ska ta mjölkprov från varje ko!
Nu väntar vi spänt på resultaten!
 
 

Matte mixat med jobb

Hej hej!
Sitter med matteboken i högsta hugg, nu har jag räknat tillräkligt med tal idag och tänkte bege mig utåt och göra någonting vettigt. Tycker det är skönt att mixa detta matteräknande med lite annat då jag valde att göra matten på 20 veckor så behöver man ju inte sitta hela tiden utan kan ju flexa lite. Har ca 5-8 uppgifter som ska göras varje dag och gör jag inte de den dagen så går de ju att skjuta på någon dag eftersom ibland är de faktiskt bättre att sitta i några timmar och komma in i mattetänket. De beror på hur svårt saker och ting är.
I början av januari är de dags för mitt andra delprov och sen i februari är de hårdpluggning för att sedan avsluta med 3 slutprov. Då får jag ligga i.
Förövrigt så har ju den där jobbiga tiden börjat nu, oerhört svårt att finna tid till att sätta sig och räkna. Idag och på fredag är den ända dagen på veckan som jag kan sätta mig såhär mitt på dagen, resten av veckan får de bli lite kvällspluggning. Juletiderna har ju börjat och de ska förberedas i ladugården så att de är lättskött under jul!
Känns lite stressande men får helt enkelt sätta mig ner i helgen och räkna, förhoppningsvis sätta mig någonstans där jag även kan få lite hjälp med dessa p och q formler som är lite besvärliga för mig. Ska undersöka de till helgen.
 
Ikväll är de dags för årets sista provmjölkning! Mjölkkvittot såg inte alls dumt ut när jag kom till ladugården imorse så ser framemot provmjölkningen!
Ljusstaken lyser så fint i personalrummet på jobbet! Julgardiner fick jag också upp första advent.
 

maatildadahl-Om kossornas festdag och mjölkpigans vardag

Matilda, det är jag. Jag är 20 år och är bosatt i Småland i ett rött hus med vita knutar tillsammans med min sambo. Jobbar som mjölkpiga på en mjölkgård. Har funnit ett intresse för får/nötvallning och skaffat mig en bordercollie. Här kommer ni få läsa om mina framtida drömmar, vallning, träning, tunga tider och underbara tider!

RSS 2.0