planering planering..

Att jag aldrig lär mig att inte planera allt på en och samma dag!
 
Syrran ringde och förslog att vi skulle gå runt Växjösjön efter jobbet och eftersom jag länge ha velat få tid och sällskap till de för att Ritcha ska få lite socialträning så kunde jag ju inte tacka nej! Min vän Amanda skulle även komma på kvällen för att träna på att göra sin såkallade Gesällfrisyr, ni vet sånt där frisörprov. Jag ska vara modell! De låter tjusigare än vad de är. Eller ja de är väl rätt tjusigt och bli ompysslad i en frisörstol i någon timma!
Provet kommer i allafall att vara i April så lite tid har hon på sig att träna.
Men i allafall så körde de ihop sig lite.. Fick välja ut kläder hos Syrran till Lördag lite hastigt och sedan full fart hem i bilen!
 
På jobbet idag har vi avhornat och kastrerat tjurkalvar. Jag hade mer än gärna förklarat hur de går till i kastreringen men de får bli en annan gång! För nu ska jag nämligen göra mitt styrketräningspass och sedan sova. Imorgon är sista dagen på jobbet och chefen bjuder på resturang!
 
Lite lockar.

Fläsket ska till himmelen.

Jahap kontraktet är påskrivet! De gick himla bra och trevligt var de med!
Alltså vi har skrivit på kontraktet till huset vi ska hyra.
 
Nu har jag varit hemma en timma, har gjort ett styrkepass på 30 minuter. De får nog duga för första gången. Nu gäller de bara att hålla fast vid detta och det kommer jag bland annat att göra genom att fota. De blir liksom lite roligare när man kan se resultat vilket jag verkligen hoppas på att få!
 
Anton är iväg i skogen, han skulle sitta på pass och vänta på vildsvinen. Hoppas han få se något! Han mår som ni förstår lite bättre.
 
Bardambadam, plankan!! Klaga nu inte på raka ryggen, jag FÖRSÖKER!
 
Mina nuvarade armmuskler som jag skaffat mig från jobbet, vilket också innebär att jag fått tjockare armar... Men muskler, de känner jag verkligen att jag fått i armarna! Nu ska de bara utvecklas till mer muskler.
Jo jag håller även i min borste, mycket lättare att spänna sig då..

Kanske ska byta bransch?

Hej hej!
Ja byta bransch kanske man skulle passa på att göra. Idag  på jobbet så har jag och Sofia agerat mer snickare än djurskötare nämligen. 
Vi har byggt om lite i ladugården för de har blivit lite fullt i djupströbädden så vi behövde ett 15-20 tal platser till för småkalvarna. Jadu, det är bättre att ni få se bilderna än att jag ska sitta här och förklara! De är ju allafall uppbunda liggbås som är lite omkonstruktierade. 
 
Nu ska vi iväg och skriva kontrakt för huset, sedan ska jag allt göra dem där sit-upsen...
 
Vi började med att spika dit plankorna som ligger vågrätt.
 
'
För att sedan kunna skruva dit dessa plyfa skivor som ska agera vägg mot liggplatserna som ni ser ska vara på gummimattan som sedan kommer täckas med strö (spån).
 
Sedan dags att spika och mäta foderplatser. 
Det blev helt klart godkänt av chefen och Sofia och jag är sjukt nöjda!! Detta tog oss inte ens en hel arbetsdag och jodå, de är redigt gjort! SOM SAGT KVINNOR KAN!!

maatildadahl-Om kossornas festdag och mjölkpigans vardag

Matilda, det är jag. Jag är 20 år och är bosatt i Småland i ett rött hus med vita knutar tillsammans med min sambo. Jobbar som mjölkpiga på en mjölkgård. Har funnit ett intresse för får/nötvallning och skaffat mig en bordercollie. Här kommer ni få läsa om mina framtida drömmar, vallning, träning, tunga tider och underbara tider!

RSS 2.0