Lite morgonkaos

Godmorgon!
Puuh vilken morgon i ladugården, de gick ju bra och så men jag kom dit imorse och 847 hade kalvat, 953 var ute på vift på foderborden och gottade sig och en betongspalt hade gått sönder så kossorna i grupp 3 trodde dem hade ett stup framför sig (de var en glipa ner till utgödslingen på ca 20cm brett..) så att gå in i mjölkgropen var heeelt omöjligt (som tur var så mjölkas dem sist på morgonen och chefen la snabbt dit en ny betongspalt).
Ja de kändes helt enkelt lite kaos imorse när jag kom precis till ladugården, men de löste sig ju bra och tiden rann inte iväg så pass mycket som jag trodde! Nu har jag kommit hem och druckit te, inget kaffe. Har inte druckit morgonkaffe på några dagar nu eftersom te känns mycket bättre för halsen.
 
Idag ser dagen lugn ut fram tills i eftermiddag, ska ut och pyssla om fåren nu efter tedrickandet.
 
847 med sin lille tjurkalv i kalvningsboxen.
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

maatildadahl-Om kossornas festdag och mjölkpigans vardag

Matilda, det är jag. Jag är 20 år och är bosatt i Småland i ett rött hus med vita knutar tillsammans med min sambo. Jobbar som mjölkpiga på en mjölkgård. Har funnit ett intresse för får/nötvallning och skaffat mig en bordercollie. Här kommer ni få läsa om mina framtida drömmar, vallning, träning, tunga tider och underbara tider!

RSS 2.0